2014. augusztus 5., kedd

Sorozat Ajánló - Delilah

Üdv Mindenki!
Ha már nyár, akkor sorozatok hadával van tele a TV, bár már igen csak a vége felé járunk eme szép évszaknak, de élvezzük ki minden percét amíg csak lehet! Gondolj bele.. otthon ülsz és unatkozol, a TV-ben semmilyen érdekes adást nem találsz, mindenki alszik vagy senki sincs otthon, egy kicsit lustálkodni lenne kedved. Ha az előbb említett tények valamelyike vonatkozik rád, figyelmedbe ajánlom ezt a bejegyzést. Íme az én kedvenc sorozataim;


Teen Wolf - Farkasbőrben
1. évad
 - A Teen Wolf immáron négy évaddal büszkélkedhet, amelyek nekem tökéletesen elnyerték a tetszésemet.Esetleg annyit kell még a történetről tudni, hogy a tinidráma/természetfeletti dráma műfaját képviseli.
- 1. évad; Scott McCall átlagos diák a Beacon Hills-i Középiskolában; az iskola lacrosse-csapatában is játszik. Az élete drasztikusan megváltozik, amikor egy éjszaka megharapja egy vérfarkas, és ezzel ő is azzá válik. A legjobb barátja, „Stiles” Stilinski, a barátnője, Allison Argent – aki igazából vérfarkasvadász családból származik –, és a titokzatos vérfarkas, Derek Hale segítségével próbálja kiegyensúlyozni az újonnan szerzett identitását a sok veszély között, amelyekbe a vérfarkasléte sodorta bele.
- Az első évad tizenkét epizódból áll, amelyeket én imádattal néztem végig, minden percét élvezve. Aki szereti a fantasy/természetfeletti dolgokat, azok szerintem ne hagyják ki, mert akkor életük végéig bánni fogják. 
- 1. évad főszereplői; 
- Tyler Posey mint Scott McCall: a sorozat főhőse. Vérfarkassá válik a sorozat elején. Kihasználja az új természetfeletti képességeit, és ő lesz az iskolai lacrosse-csapat társkapitánya. Szerelmes lesz Allisonba, akiről megtudja, hogy vérfarkasvadász családból származik.

- Crystal Reed mint Allison Argent: Scott barátnője. Eleinte nem tudja, hogy Scott vérfarkas, illetve, hogy családja vérfarkasokra vadászik. Később apja, Chris elkezdi őt is vadásszá képezni. Allison tehetséges az íjászatban.
- Dylan O’Brien mint „Stiles” Stilinski: Scott legjobb barátja. Régóta tetszik neki Lydia Martin. Apja a seriff, és gyakran beleavatkozik apja ügyeibe Scottal együtt.
 - Tyler Hoechlin mint Derek Hale: vérfarkas – a vérfarkaslétet genetikailag örökölte. Scott korábbi mentora. A családját elvesztette, amikor a házukat felgyújtották. A tüzet csak ő, nővére, Laura, és nagybátyja, Peter élte túl. Azért tért vissza Beacon Hillsbe, hogy megkeresse nővérét, ám csak a holttestét találta meg. Később megtudja, hogy nagybátyja, Peter az Alfa, és ő ölte meg a nővérét. Ezután megöli Petert, hogy megbosszulja nővére halálát, ezzel pedig ő lesz az Alfa.
- Holland Roden mint Lydia Martin: Jackson exbarátnője. Allisonnal jó barátok. Eleinte nagyon népszerű az iskolában. Mikor megharapja Peter Hale, az Alfa, kiderül, hogy immunis, hiszen nem változik át, és nem is hal bele a sérüléseibe. Ezért Peter kihasználja őt, és az ő segítségével támad fel.

Mellékszereplők;

- JR Bourne mint Chris Argent: Allison apja. Vérfarkasvadász. Nagyon félti lányát, Allisont, ezért – miután kiderült, hogy Scott vérfarkas – meg akarja ölni Scottot, amikor megtalálja őket együtt, de végül Allison és Scott megígérik, hogy nem fognak többet találkozni – ezután mégis találkozgatnak titokban. Később Chris elkezdi Allisont is vadásszá képezni.
- Linden Ashby mint Stilinski seriff: Stiles apja. Beacon Hills seriffje.

- Melissa Ponzio mint Melissa McCall: Scott anyja. Nővérként dolgozik a városi kórházban.

- Eaddy Mays mint Victoria Argent: Allison anyja. Mikor rájön, hogy Scott és Allison még mindig találkozgatnak, megpróbálja megölni Scottot farkasölővel, de Derek megmenti a fiút, és megharapja Victoriát. Victoria, hogy ne váljon vérfarkassá, öngyilkosságra kényszerül, amiben végül férje, Chris segít neki.
- Ian Bohen mint Peter Hale: Vérfarkas, Derek nagybátyja. Amikor leégett a Hale család háza, Peter egy időre megbénult. Miután felépült, megölte unokahúgát, Laura Hale-t, hogy ő lehessen az Alfa, és ezzel erősebb lehessen. Ő változtatja Scottot vérfarkassá. Megbosszulja családja meggyilkolását: sorban öli meg a tűzért felelősöket. Megharapja Lydiát, aki azonban nem változik át, mert immunis. Végül megöli Kate Argentet is, ezután pedig unokaöccse, Derek megöli Petert, ezzel pedig ő lesz az Alfa. Később Peter Lydia hallucinációiban tér vissza, majd arra használja a lányt, hogy segítsen neki feltámadni, ami végül sikerül is.
- Seth Gilliam mint Dr. Deaton: állatorvos. Scott nála dolgozik iskola után. Később kiderül, hogy vérfarkasokkal is foglalkozik, és meggyógyítja őket, ha megsérültek. Segíti Scottot, Stilest és Dereket. - Orny Adams mint Finstock edző: az iskolai lacrosse-csapat edzője.

- Adam Fristoe mint Adrian Harris: kémiatanár a Beacon Hills-i Középiskolában.
- Colton Haynes mint Jackson Whittemore: a lacrosse-csapat korábbi kapitánya, most társkapitány. Lydiához hasonlóan ő is népszerű. Szülei örökbefogadták. Mikor Derek az Alfaként megharapja őt, nem vérfarkassá, hanem a Kanimává, egy gyilkos, kígyószerű lénnyé változik, ami a bosszú fegyvere: a Kanimának szüksége van egy mesterre, aki irányítja őt, és arra használja, hogy bosszút álljon vele másokon. Jackson nem tudja, hogy ő a Kanima.
A szereplők utáni információkban volt olyan, ami már a második évadra is vonatkozik, ezért elnézést kérek. A sorozatot Jeff Davis alkotta meg,a helyszínek Atlantában találhatóak meg. Az epizódok általában 41-43 percesek, de higgyétek el, nagyon gyorsan elrepül az idő. 
Forrás: Wikipédia
1. évad: Link (magyar szinkronnal)

2. évad
 - Tehát itt is volna a 2. évad, ami szintén tizenkettő epizóddal rendelkezik. Erről valószínű, hogy nem fogok annyit rizsázni mint az elsőről, de néhány dolgot megemlítek azért.
- 2.évad; Ez nekem már a vége felé elég zavarossá vált, nem tudtam ki-kicsoda is meg egyebek, de lehetséges azért, mert nem figyeltem annyira az apró részletekre, viszont mint az első évadot ezt is imádtam. Sajnos a történet összefoglalójáról nem tudok mondani semmit, mert azzal sajnos az egészet el kellene mondanom, azt pedig nem szeretném, mert úgy semmi sem lesz izgalmas. Ezt az évadot kettő nap alatt elfogyasztottam, egyszerűen nem bírtam leállni, meg anya azzal sem tudok kirángatni a gépem elől, hogy van itthon milka - amúgy utána megnéztem és nem volt, hüpp-hüpp.
- Mellékszereplők; Itt nincsenek újabb főszereplők, ezért azokat nem másolom be még egyszer.
- Jill Wagner mint Kate Argent: Allison nagynénje, Chris húga. Vérfarkasvadász. Ő állt a Hale család házának felgyújtása mögött. Párkapcsolatban volt Derek Hale-lel, csak azért, hogy elárulja őt, és megölje a családját. Később Peter Hale öli meg, ezzel bosszút állva a családja meggyilkolásáért.
- Michael Hogan mint Gerard Argent: Allison nagyapja. Vérfarkasvadász. Lánya, Kate Argent temetésére érkezik a városba, valamint fiának, Chrisnek is segít a vadászatban. Később kiderül, hogy meg akarja bosszulni lánya halálát, és meg akarja ölni az összes vérfarkast a városban. Megöli Mattet, a Kanima mesterét, hogy ő lehessen az új mester.

- Daniel Sharman mint Isaac Lahey: az iskolai lacrosse-csapat tagja. Derek vérfarkassá változtatja, és ezzel ő lesz Derek falkájának az első tagja.
- Gage Golightly mint Erica Reyes: a Beacon Hills-i Középiskola tanulója, epilepsziában szenved. Derek vérfarkassá változtatja, miután megígéri neki, hogy a betegsége el fog múlni.
- Sinqua Walls mint Boyd: a Beacon Hills-i Középiskola tanulója. Derek őt is átváltoztatja, ezzel ő a falka harmadik tagja.
- Stephen Lunsford mint Matt Daehler: a Beacon Hills-i Középiskola tanulója. Tetszik neki Allison, és mivel szeret fényképezni, sok képet csinált a lányról. Később kiderül, hogy ő a Kanima mestere, ő irányítja, hogy bosszút álljon a 2006-os úszócsapaton, akik miatt majdnem vízbe fulladt évekkel ezelőtt. Végül Gerard Argent öli meg, hogy ő lehessen a Kanima új mestere.

- John Wesley Shipp mint Mr. Lahey: Isaac Lahey apja. Fiát gyakran bántalmazta. Ő volt az edzője a 2006-os iskolai úszócsapatnak, ezért megöli a Kanima.
* Colton Haynes mint Jackson Whittemore (lásd 1.évad)
 Az epizódok itt is 41-43 percesek.
Forrás: Wikipédia
2.évad: Link (magyar szinkronnal)

3.évad
- És elérkeztük a 3.évad-hoz amit jelenleg most nézek, eddig 12 epizódok láttam belőle (magyar szinkronnal), mert ma játsszák az AXN adón a 13-14 részt magyar szinkrónnal, amúgy minden Kedden.
- 3.évad; Mit is mondhatnék. Nekem a 12 epizód végén, olyan mintha az egésznek vége lenne, persze ez csak egy megtévesztés hisz ez az évad 24 epizódból áll, de csak lezáródik a 'mészárlás' és gondolom valami új veszi kezdetét, majd ma kiderül. Sajnos erről sem tudok bővebb információval szolgálni amit nagyon sajnálok, de nem találtam a fülszövegét, vagy csak annyira vak vagyok, hogy nem láttam. Amúgy Aiden és Ethan annyira édesek (:D), meg Isaac. Szóval ez az évad olyan, mintha két részre lenne osztva. Találtam pár szereplőt a kutakodásom után, de most azokat is bele írom, akik eddig is voltak, hátha kicsit érthetőbb lesz. Egy ideig még Boyd is szerepel benne, ezért hozzá csillagot tettem.Akihez pedig egy kört csatoltam, az az előző évadokban is szerepelt.
- Szereplők;
- °Tyler Posey mint Scott McCall
- °Crystal Reed mint Allison Argent
- °Dylan O’Brien mint „Stiles” Stilinski
°Tyler Hoechlin mint Derek Hale
- °Holland Roden mint Lydia Martin
°JR Bourne mint Chris Argent
- Daniel Sharman mint Isaac Lahey
* - Sinqua Walls mint Boyd
 - °Linden Ashby mint Stilinski seriff
°Melissa Ponzio mint Melissa McCall
°Ian Bohen mint Peter Hale
°Seth Gilliam mint Dr. Deaton
- °Keahu Kahuanui mint Danny 
- Aiden mint Max Carver 
- Ethan mint Charlie Carver
- *Kali mint Felisha Terrel
- Deucalion mint Gideon Emery
- *Jennifer Blake mint Haley Webb
- Cora Hale mint Adelaide Kane
- Jelenleg ennyi szereplő jutott eszembe, valószínű, hogy vannak még vagy éppenséggel kihagytam pár ember akik szerepeltek előző évadok/évadban is. Szóval mindenkinek ajánlom hogy nézze meg, semmit nem veszít vele ha nem is tetszik neki még akkor sem.
Forrás: Wikipédia
3.évad; Link (magyar szinkronnal 12.epizód jelenleg)

Egyéb;
Kedvenc szereplők: Allison, Stiles, Peter, Lydia, Isaac, Aiden, Ethan
Kedvenc epizód: 3x04 
Nektek ki a kedvenc szereplőtök? Mi a véleményetek a sorozatról?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése