2014. augusztus 29., péntek

Kritika - You crused my name.

Sziasztok!
Megint én lennék egy újabb kritikával, ezúttal Destiny Child blogjáról. Remélem elégedett leszel vele.

You crused my name.
Kinézet: A fejléced szép, a háttere kidolgozott, a karakterek szépen vannak kivágva.  A cím olvasható rajta, ami jó pont. Nem tudom, hogy az az írás a lány kezénél, a fejléc alján direkt van ott, vagy a kép volt olyan, mindegy, számomra kicsit rontja az összképet, de ez csak egy apróság. A háttér őszintén megmondva nem tetszik. Látszik, hogy mozaikos, ráadásul kivenni sem lehet rendesen, hogy mit is ábrázolna. Szerintem cseréld le valami egyszerű, fekete háttérre, az sokkal jobban mutatna. A modulok rendben vannak, és különösen tetszik, hogy nem csak fekete és fehér színek találhatóak az oldalsávban, hanem kékkel és pirossal is tarkítottad a kinézetet. A betűtípus, amivel a bejegyzéseket írod jó, olvasható.

Történet: Mikor belekezdtem a blogod olvasásába, először az ismertetőt futottam végig, ami tetszett. Érdekes történet, nem sablon, és igazából a gyengémre tapintottál, mert imádom az olyan történeteket, amikben rendszerint vér is folyik..
A 0. fejezetben még csak utalások vannak azzal kapcsolatban, hogy mi is itt a lényeg, hogy nem csak átlagos gimnazistákról van szó, akik utálják egymást, viszont az első fejezet már teljesen más. Itt már az olvasó megtudhatja, hogy bizony, igazi fejvadászokról van szó… Csakhogy van ezzel egy apró bibi, ami nekem különösebben nem tetszett. Hogy mindezt a bejegyzés végén(!) közölted az olvasókkal. Sokkal jobb lett volna, ha ezt beleszövöd a részbe, mert ezzel csak annyit érsz el, hogy az emberek ezt a tényt, csak mellékesnek veszik. Ott, ahol csillaggal megjelölted, hogy ehhez a részlethez tartozik még valami, simán leírhattad volna, szépen megfogalmazva, azt, amit csak úgy megjegyeztél legalul. Minél előrébb halad a történet, annál több furcsa dolog történik, amelyeket hol lehet, hol nem lehet követni, bár összességében inkább az előbbi. A történeted jó, csak néhol kellene egy kicsit jobban odafigyelned, ha megírsz egy részt olvasd át többször is, mert előfordultak helyesírási- és vesszőhibák is. Véleményem szerint van még hova fejlődnöd az írás terén, de ez teljesen természetes. Senki sem úgy indul el ezen az úton, hogy ő tökéletesen fogalmaz és hibátlanul ír.   Mindenki a létra alján kezdi, és onnan küzdi fel magát a tetejére. Te jó úton haladsz afelé, hogy egy igazán jó történetet hozz össze, ehhez csak azokat a tanácsokat kell megfogadnod, amiket az imént említettem.

Remélem nem bántottalak meg azzal, amit mondtam és segíthettem neked. A továbbiakhoz meg sok sikert kívánok!
xxNikii

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése